maanantai 14. heinäkuuta 2014

Lohikäärmeiden rauhoitus etenee Ispoisissa

Harvinaisiksi käyneitä lohikäärmeitä esitetään rauhoitettaviksi Ispoisissa.
Steven Spielbergin ampumasta dinosauruksesta syntynyt kohu herätti Ispoisten luonnonsuojeluyhdistyksen vaatimaan paikallisia lohikäärmeitä rauhoitettaviksi. Ispoisten Larppaajien puheenjohtajan Simo Pelivuoren mukaan vaatimus on naurettava ja lapsellinen. -Kaikkihan tietävät, että Turun alueen lohikäärmekanta kestäisi hyvin vaikkapa uusien kaatolupien jakamisen. Lisälupien myötä myös paikalliset metsäpalot vähenisivät huomattavasti, Pelivuori toteaa.

Dinosaurukset harvassa

Luonnonsuojeluyhdistyksen suurimpana pelkona on, että jonain päivänä lohikäärmeille käy kuten dinosauruksille aikanaan. Varapuheenjohtaja Hiiri Elo ei muista nähneensä dinoja Ispoisissa kertaakaan 60-luvun lopun jälkeen. -Emme vieläkään tiedä mitä oikein tapahtui. Siihen aikaan ruoho saattoi olla vihreämpää, mutta täysin aukoton teoria ei ole, Elo sanoo. Suunnitelmat lohikäärmeiden rauhoittamiseksi Elo aikoo tuoda jo seuraavaan valtuuston kokoukseen, mikäli kaupunginjohtaja ei ehdi ensin.

Katso myös Elon riistakameran tallentama video ispoislaislohikäärmeestä Ispoisten uimarannan tuntumasta tästä: 

3 kommenttia:

  1. Enks lohikäärmeet oo muka vielä kuollu sukupuuttoon?? Hyi!

    VastaaPoista
  2. Toi videon käärme oli K-Ispon edessä pummaamassa palautuspullojani. Kunnon mulkku -jopa lohikäärmeeksi.

    VastaaPoista
  3. Nyt taas hei oikeesti! Onks jengi nukkunut välitunneilla?!!? Lohikärmeen käsillä ei pysty palauttamaan pulloja. Mun maikka (tietää enemmän ku muut) sano, et niit ei oo ku Japanis, mut voin muistaa kyl väärinki.

    VastaaPoista