tiistai 19. elokuuta 2014

Kala-altaita Ispoisiin

Uittamon uimarannan läheisyyteen
suunnitellaan kala-altaita.
Ispoisten edustalle Pitkäsalmeen suunnitellaan rakennettavaksi uusia lämmitettäviä kala-altaita, joissa voidaan viljellä monia Suomessa aiemmin luonnonvesissä tapaamattomia kalalajeja. Venäläissuunnitteiset ydinkäyttöiset altaat mahdollistavat myös ympärivuotisen uimakauden Ispoisten uimarannalla, sillä vesi tulee pysyttelemään talvellakin lähempänä 30 astetta.

Kotimainen pangasius kauppoihin keväällä

Uusien altaiden pääsuunnittelija ja idean isä Veli Venäläinen toivoo hankkeen edistyvän nopeasti, jotta jo ensi kevään kalamarkkinoille saataisiin paikallista pangasiusta ja miekkakalaa. Merialueen muille kaloille ja ympäristölle hän ei usko hankkeesta olevan haittaa. -Ahvenet ja hauet viihtyvät hyvin kesälläkin lämpimässä vedessä, joten toivotan ne myös talvella tervetulleeksi kala-altaiden ympäristöön, Venäläinen kertoo. Koska kalat kerätään altaasta dynamiitilla aina maanantaisin, hän suosittelee paikallisia kaloja pysyttelemään silloin hieman kauempana, sillä paineaalto ei tee varsinaisesti hyvää kalan kehitykselle. Lupahakemuksen projektille Venäläinen aikoo tuoda jo seuraavaan valtuuston kokoukseen, mikäli kaupunginjohtaja ei ehdi ensin.

Kesän koeistutuksissa on Pitkäsalmessa onnistuttu mm. jättiläiskalmarin kasvatuksessa. Katso video rahanhimoisesta yksilöstä tästä:


5 kommenttia: