sunnuntai 1. marraskuuta 2015

Ispoisissa pannaan enemmän kuin koskaan


Saukka Lager
on hyvä
juoma.
Ispoisten-Sanomat kertoi helmikuussa ispoislaisen Aimo Kulauksen panneen tunteella Kiljuvaa Mämmiä yhdessä vaihto-opiskelijatovereidensa kanssa ja yllättyneen niin, että perustivat Ispoisiin panimon. Nyt ispoislaispanimon tuotteita on saatu myyntiin ja uutuusoluet on otettu vastaan hyvin. Ispoislaisen suosikkiartisti Saukan nimeä kantavat Saukka Pale Ale, Saukka Lager ja Saukka Porter ovat olleet erittäin suosittuja, eikä Kulauksen mukaan alueella olekaan milloinkaan ennen pantu näin paljon. -Panemisessa laatu on tärkeää ja sydämen on oltava tekemisessä mukana. Jos ihmisille maistuu, pannaan lisää, Kulaus kertoo.

Harva jaksaa panna aamusta iltaan

Uusia eriä onkin jo tulossa useita. Kulaus vannoo kuitenkin maltin ja puhtauden nimeen kaikessa tekemisessään. Lisäksi intohimo on panemisessa ratkaisevassa roolissa. -Täytyy panna tunteella. Huonosti pantu jättää nimittäin ikävän jälkimaun. Aion lopettaa panemisen heti, kun en suhtaudu siihen enää intohimoisesti, Kulaus toteaa. Myös välineet ovat alalla tärkeässä roolissa. Ispoislaispanimossa ne ovat kodin perintöä. -Jos aikoo panna kunnolla, niin tarvitaan isot vehkeet. Vaikka joskus pannaan niin vauhdilla, että ne vehkeetkin ovat vain tiellä, mestari naurahtaa.

Joulun lähestyessä panimolla on todella kiireistä ja silloin pannaan jopa kolmessa vuorossa. Onneksi Kulauksella on paljon ystäviä, jotka auttavat mielellään. Harva kuitenkaan jaksaa panna aamusta iltaan. Kulaus muistaakin keväältä hauskan tapauksen, kun hän ja hänen hyvä vaihto-opiskelijaystävänsä Nucci Massa väsyneenä laittoivat lopputuotteen aivan väärään reikään. -Vähän meni tavaraa hukkaan, mutta voi kuinka meillä olikaan hauskaa, Kulaus naurahtaa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti