torstai 10. lokakuuta 2013

Suosikkiartisti avoimena: "Sisältäni Pekka Strengin löysin"

Ispoislainen suosikkiartisti Saukka on levyttänyt tribuutti- eli kunnianosoituskappaleen 70-luvulla aivan liian aikaisin nukkuneelle suosikkiartisti Pekka Strengille. Streng tunnetaan parhaiten kappaleistaan Sisältäni portin löysin ja Puutarhassa, joissa soittaa aikansa ja vielä nykyisin loistavaa jälkeä tekevät kaikkien aikojen kovimmat suomalaismuusikot Hasse Wallista Tasavallan Pressaan.

Yhtymäkohtia Strengin tuotantoon

Saukka on aiemmin nauhoittanut yhdessä hovikitaristinsa Altin kanssa Strengin kappaleen Puutarhassa, mutta uusi kappale on kokonaan miesten omaa käsialaa. Toki tarkkaavainen kuuntelija saattaa löytää yhtymäkohtia myös Strengin tuotannosta, mutta plagiointiin tekijät eivät ole sortuneet.
-
Magneettimiehen kuolema ja Kesämaa pyörivät usein levylautasellani, eivätkä jätä koskaan kylmäksi. Niiden optimismi ja lämminhenkisyys ovat jotain käsin kosketeltavaa. Haaveenani on tehdä vielä joskus Strengmäinen teemalevy, Saukka luonnehtii Strengin tuotantoa. -Pekka teki kaksi hienoa levyä eläessään. Kumpa pystyisin joskus itse samaan, Saukka jatkaa esikuvastaan.

Kuuntele Saukan Sisältäni Pekka Strengin löysin -kappale tästä:




2 kommenttia: