sunnuntai 16. maaliskuuta 2014

Ispoinen on vain tietokonesimulaatio?

Ruotsalaisfilosofi Nick Bostromin simulaatioargumentti* on saanut ispoislaisen Plusk Van Perfektin huolestumaan olemassaolostaan. Bostromin ajatukset ovat saaneet hollantilaislähtöisen ispoislaisnuorukaisen hakeutumaan mukaan jopa kung fu -kurssille. 
-Kung fu -taidoista saattaa olla tulevaisuudessa paljon hyötyä, mikäli mielii mukaan esimerkiksi toiseen simulaatioon, Van Perfekt pohtii. 


Sininen vai punainen pilleri?

Van Perfekt on jo vuosia laajentanut mieltään erinäisin harjoittein, opiskellut ohjelmointia, eikä kemiakaalitkaan ole hänelle aivan vieraita. Hänen hartain toiveensa olisikin löytää ystävä, jolta voisi saada punaisen pillerin, sillä sinistä hän on jo kokeillut. Van Perfekt on viettänyt pitkiä aikoja suljetulla osastolla, mutta toivoa hän ei ole häntä seuraavista valkotakkisista miehistä huolimatta menettänyt. -Ensi viikolla aion käydä pyytämässä Kupittaan lääkärikeskuksesta sen punaisen. Olen jo varanut Neolta ajankin, vaikka toisaalta silloin aika varmastikin menettää merkityksensä, Van Perfekt pruukaa. 

Simulaatioargumentti ja kyllästyminen Ispoisten yöelämään on laittanut
  ispoislaisen Van Perfektin harkitsemaan muuttoa toiseen simulaatioon.

*Simulaatioargumentti esittää, että yhden seuraavista väitteistä täytyy olla tosi:

(1) Ispoislaissivilisaatio tuhoaa todennäköisesti itsensä ennen kuin se saavuttaa korkean teknologisen, posthumaanin, kehitysasteen.

(2) Korkean teknologisen kehitystason omaava sivilisaatio ei ole kiinnostunut simuloimaan Ispoisten evoluutiohistoriaa (eikä omaansa tai toisten).

(3) Ispoislaiset elävät melkein varmasti tietokonesimulaatiossa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti