sunnuntai 20. syyskuuta 2015

Vastaanottokeskus Ispoisiin

Ispoislaisen Paco Laicen suunnitelmat vastaanottokeskuksen perustamiseksi Ispoisiin on herättänyt laajaa vastustusta Ispoisissa. Muun muassa niin ikään ispoislainen Jorma Kirveli on perustanut kansanliikkeen vastaanottokeskuksen perustamisen estämiseksi. Kirvelin mukaan vastaanottokeskus lisäisi alueella merkittävästi yleistä levottomuutta kaikkineen lieveilmiöineen, mikä näkyisi pahimmillaan uusina palveluina ja asukkaina alueella. -Juu ei semmosta, Kirveli perustelee hankkeen torppaamista.

Linnan juhlat 2017 Ispoisissa

Laicen suunnitelmat ovat edenneet kuitenkin jo pitkälle, sillä pöytälaatikosta keittiön pöydälle nostetuissa papereissa näyttää olevan huolellisesti piirretyt kuvat niin hammas-, yleis-, kuin erikoislääkäreidenkin vastaanotoista. Keskuksesta on tulossa siis erittäin monipuolinen. Lisäksi samoissa tiloissa aiotaan pitää myös juhlia.
-Suunnitelmissa on jo vuoden 2017 itsenäisyyspäivän vastaanotto, mikä voitaisiin siirtää presidentinlinnasta tällä kertaa Suomen entiseen ja ainoaan oikeaan pääkaupunkiin, Ispoisiin. Tamperellahan niitä onkin jo vietetty, Laice sanoo. Tosin ongelmaksi saattaisi muodostua keskuksen "isän" tavoitteet pitää vastaanotettavien ihmisten koulutus- ja sivistystaso korkealla tasolla, joten vieraiden joukossa ei juuri nähtäisi kansanedustajia, nykyministereistä puhumattakaan. -Keskuksen asiakkaille tullaan tekemään älykkyystestejä pistokokein, joten tuskin monikaan valtiopäivänaama kutsua saisi. Mutta mitä tulee tiloihin, niitä alueella on jo valmiina, joten ylimääräiseltä rakentamiselta säästyttäisiin. Muun muassa alueen päiväkoteja voitaisiin ottaa iltaisin käyttöön eri vastaanottoihin, Laice kertoo.
Laice aikoo tuoda suunnitelmansa jo seuraavaan valtuuston kokoukseen, mikäli kaupunginjohtaja ei ehdi ensin.
Ispoisten päiväkodeissa on iltaisin vajaakäyttöä, joten niistä saataisin
vastaanottokeskukselle Paco Laicen mielestä erinomaiset tilat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti