perjantai 26. heinäkuuta 2013

Kaikkien aikojen chilihillo tulee Ispoisista!

Ispoislainen Lotta Svärdiin hiljattain liittynyt Markku lähetti toimitukseemme mitä herkullisimman hilloreseptin. Nyt kun kesän sato alkaa olemaan poimintavalmista, suosittelemme kokeilemaan tätä erinomaista hilloa, mikä maistuu sellaisenaan esimerkiksi leivän päällä, muista ruuista puhumattakaan. Ainakin toimituksemme ko. hillo on villinnyt täysin.
Naga Morich on yksi maailman tulisimpia chilejä, joten sen kanssa kannattaa olla niin määrässä, kuin valmistamisessakin tarkkana. Suosittelemme tähänkin hommaan kumihanskoja.

Chilihillolla saat naisia ja vaikutusvaltaa.

Tarvittavat ainekset:

1 kesäkurpitsa
1 sitruuna kuorineen
3 omenaa
inkivääriä tuoreena kolmen sormenkokoisen palan verran
2 dl hillosokeria
kourallinen tuoreita mintunlehtiä
11 kpl naga morich -chiliä (tai oman maun mukaan) 

Valmistus

Minttua ja  chiliä lukuun ottamatta kaikki aineet laitetaan tehosekoittimeen, sekoitetaan ja keitetään kattilassa, kunnes kesäkurpitsat vaikuttavat olevan kypsiä. Levy otetaan pois päältä ja joukkoon lisätään chili ja mintut. 


Purkitus ja säilyvyys

Sitten purkitetaan. Lasipurkit tulee olla puhtaita. Niitä kannattaa pitää ennen purkitusta vähintään 30 minuuttia 100 asteisessa uunissa, jotta bakteerit kuolevat. Kun tavara on purkitettu, sen annetaan jäähtyä ja laitetaan jääkaappiin. Naatitaan parin viikon päästä. Säilyy ehkä vuoden jääkaapissa, avonaisena joitain viikkoja. Kai.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti