keskiviikko 4. joulukuuta 2013

Virsikirja pannaan Ispoisissa

Ispoislaispastori Suvi Virsi haluaa kieltää virsikirjan ispoislaisnuorilta, jotta nämä eivät joutuisi haureuden tielle. Erittäin paheellisena hän pitää virsiä, joissa lauletaan lähentelevistä ja tulevista herrasmiehistä. -Esimerkiksi virressä 517 lauletaan, että "onneni on olla herraa lähellä". Tällaisista sanoista voi lapsen mieli järkkyä, tai ainakin siinä annetaan viesti, että vieraidenkin herrojen mukaan olisi sopivaa lähteä. Toisena esimerkkinä Pastori Virsi mainitsee virren 192, jossa "kylväjä lähti kylvämään, maahan heittäen siementään". Esimerkkinä käy myös 104, jossa "läpi lukkojenkin herra Jeesus tulla voi". Kuten myös virsi 195 "on riemu kun saan tulla". Tässä vaiheessa selvästi punastunut ja häpeissään oleva pastori laulaa vielä tippa silmässä virren 207 "Arkana nyt olen tullut", minkä jälkeen sakastiin tulee pitkä hiljaisuus. Sen katkaisee pastori Virren väsynyt kysymys. -Tarvitseeko minun vielä jatkaa?


Hetken kestää elämä, ja sekin synkkä ja ikävä

IS:n toimittaja haluaa tunnelman piristämiseksi tietää Pastori Virren lempijoululaulut.
-Kyllä ne ovat Joulun kellot ja Varpunen jouluaamuna.
Mutta eikös ensimmäisessä lauleta jotakin Jeesuksen tulemisesta ja jälkimmäisessä suoraan sanoilla "tule tänne riemulla, ota siemen multa".
-Niin, mutta se on eri asia. Tai siis, no...
Ambulanssin lähdettyä paikalta, kirkkomaan täyttää taas syvä hiljaisuus.

IS:n toimitus toivottaa lukijoilleen hyvää tulevaa adventtia, ja hiljentyy itsenäisyyspäivän vp:n ansiosta nikkaroimaan loppuviikon ränniä.

 
"Tulkaa, sillä kaikki on valmista", toivottaa pastori
Suvi Virsi tervetulleeksi ehtoolliselle myös jouluna.

1 kommentti: