sunnuntai 7. kesäkuuta 2015

Ispoisten-Sanomien suuri palautusjuomavertailu

Kaupan hyllyt notkuvat tätä nykyä yhtä jos toistakin raskaiden treenien jälkeen nautittaviksi tarkoitettuja palautusjuomia. Viimeaikaisten tutkimusten mukaan kuitenkin maito ja olut saattavat toimia treenin jälkeen yhtä lailla palauttavina ja lihaksistoa korjaavina palautteina, kuin varta vasten tarkoitusta varten valmistetut juomatkin.

Palautusjuomiksi Ispoisten-Sanomien testiin valikoitui kaupasta löytyvien johtavien brändien rinnalle vesi, maito, puna- ja valkoviini, sekä olut lasista, tölkistä ja pullosta. Bloody Mary jätettiin pois kenttäoloissa hankalahkon valmistamisen vuoksi. Testiryhmään valikoitui joukko ispoislaisia ammattitreenajia, joista osalla oli takanaan jopa useamman päivän suoritus. 

-Hyi helevettiläinen! Mitä roskaa tämä on? Tätä ei pelasteta edes Lasolilla, testipaikalle ensimmäisten joukossa saapunut Rami kysyi maistettuaan kaupan heraproteiinijuomaa. Toteamuksen jälkeen päätettiin hylätä kyseiset tuotteet jatkon osalta kokonaan ja keskittyä muihin juomiin. Myös maidosta luovuttiin, koska kukaan ryhmästä ei ollut maistanut sitä imetysiän jälkeen, eikä halunnut juoda nytkään. Vesi maistui kyllä Reiskalle, mutta totesi sen olevan pahaa, koska ei maistunut miltään. 

Olut pitää pintansa

Palautusjuomien lisäksi huomiota tulee kiinnittää myös
riittävään lepoon, kuten Rami oikeaoppisesti tekikin
testin loppupuolella.
Punaviini teki testaajiin jo huomattavasti suuremman vaikutuksen. Myös valkoviinin havaittiin virkistävän ja rentouttavan treenaajaa raskaan suorituksen jälkeen. Testaajien mielestä kuitenkin olut toimi kaikista parhaiten. Tämä johtunee juuri oikeasta nesteen ja palauttavien aineiden suhteesta. Kiistaa testaajien välillä aiheutti vain oikeanlainen lasivalinta. Suurin osa valitsi kuitenkin pullon, vaikka muutamalle maltainen maistui trendikkäästi myös suoraan tölkistä.

Tutkimuksen tilasi Ispoisten olutseura Isolut Ry, ja sen teki Ispoisten-Sanomien kesätyöntekijä Suvi Harjoittelija opinnäytetyönään Ispoisten riista- ja kalantutkimuslaitokselle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti