sunnuntai 21. kesäkuuta 2015

Kirjastosillan lasien rikkoutumissyy selvisi

Ispoislaisrouva Riita Sointu selvitti puolivahingossa kirjastosillan lasien rikkojan aamuöisellä kävelylenkillään juhannusyönä Aurajokirannassa. Sillankupeessa pikkuhiprakassa kauniita saksalaisia liedejä hoilannut Kirite Kanava kiinnitti Soinnun huomion ja hän jäikin kuuntelemaan sulosävelten virtaa aurinkoisessa kesäyössä.
-Kyllä oli hyvä. Yhtäkkiä kesken laulun kuitenkin huomasin sillan lasin hajoavan ja pyysin laulajaa lopettamaan. Voi kuinka nauroimmekaan tilanteelle, Sointu kuvailee tapahtumia.

Ei ennenkuulumatonta

Lasien rikkoutuminen ei ole aivan ennenkuulumatonta oopperamaailmassa. Jo 1800-luvulla Ispoisissa tiedetään kartanon koko lasiastiaston rikkoutuneen kartanonrouvan aloitettua lauluharjoitukset eräänä toukokuisena sunnuntaiaamuna. Rikkojaksi on tosin epäilty myös laulusta hermostunutta isäntää, mutta nykytutkimuksen valossa ylä-äänet ovat se todennäköisempi vaihtoehto, sillä lasi oli tuolloin arvokasta. Kirite Kanava on luvannut korvata sillan lasit, mutta kartanon astiastiaston korvauksista ei toistaiseksi ole päästy sopimukseen.
Kirjastosillan rikkoutuneet kaiteiden lasit ovat herättäneet kummastusta
aina Ispoisissa asti. Nyt syy on vihdoinkin selvinnyt.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti